Followers

Thursday, February 17, 2011

PENDAKIAN SATU PENYIKSAAN!! (GUGUR JANTUNGKU!)

eLLOW Ellow Ellow Fewind!! waccap!! waccap!! geng... meh nk kongsi sikit citer tentang pendakian itu adalah satu penyiksaan!!
-Hari Selase lepas aku nk Amer@ameng Pegi la Mendaki Puncak Gunung Lambak tu..fuhhh amat meletihkan!!ceritanya mcm ni... (cee critee!! cee crite!!)
-kring!! kring!!! jam aku bedering menandakan tepat 6.30pagi. Memang sgaja aku set time tu.. sebab aku dh janji dgn amer yg kiteorg akn pegi ke gunung tu tepat kol 7.Bukak2 mata jek ..tros aku capai towel n tros ke toilet.mandi pon alakadar jek.. segayung dua. gosok2 gigi.. tros pakai baju n blaa..blaa... blaa....
-Siap punya siap aku pon tgok jam.. Hambik ko!! tepat kol 7.Tp yang paling memFEDUPP kan aku... Si Amer nya x sampai-2 jugak.. Memang Dasar "JANJI MANISMU BETULAH"(Bak kata zaiton sameoon), janji kol 7 tp 7.30 sampai umah aku... heish!!! bikin gua hot-hot fm, lebih panas dari goreng pisang cik idah jek!!! . k la meh aku kongsi2 sikit antare koleksi2 gambo aku kt gunung tu.... untuk tatapan Umum koorg sume..

ni la aku...Masa ni k petengahan Gunung ni... Mcm nk teputus urat kentot ni.. hahahahahaha

ni pulak Amer.. Time ni Muke dia yekk yekk je cover cm x penat... padahal... mcm nk putus nyawa tu.. hahahah COVER KONONN!!!!

Daki punya daki.. adalah dekat 1 jam jugak untuk aku n Amer sampai ke puncak tu... aku toleh belakang tgok amer.. mcm dh x benyawa da nk panjat n habiskan sisa-sisa pendakian kiteorg ni... hahahahaha tecungap-2 mcm ikan kt darat.. hahahaha,sampai jek kt puncak gunung.. ALAMAK!!!!! diaorg tgh dalam proses naik taraf puncak Gunung lambak.. Aku tanya la Wak endon yg keje kt atas tu.."Wak nk buat apa ni wak?? wak tu pon jawab.. Nk buar Towweer!! (Dalam Slenk ENdon + jawe Pekatnya tu...cube koorg bayangkan.. Mesti kelako..).kalo koorg x caya meh aku leh tunjukn buktinya...


Nampak tak tu? lubang sana,lubang sini.. eh... tp lubang apa pulak kt tepi tu ek yg kecik tu??? BONggok!!! kau Amer!!! tu lubang pusat aku!!!! GOBLOKK Mung!!!

Aik... Budak ni tadi bukan ke tecungap-2 masa mendaki..?? sampai puncak Teross seggoo beggoo?? binawee punya jawe.. hahahahahahaMuke nk COVER MANJE LA TU KN KN KN!!
-Sampai jek kt puncak tu... Alangkah bestnya.. dapt hiruup udara yg segar..tapi Dgn x semene-2 jek... aku terhirup udara yg kurang segar pulak!!!dtg nya dari amer.. boleh pulak dia kentot!!! pergh!!!! bau telorr!!!! hampeh!!! punya budak!!!.
-lepak kt puncak tu tak lama.. lebih kurang 30 minit.. kiteorg pun turun...ikut jalan belakang,, jalan nya agak senang la kalau nk bandingkan dengan jalan yg kiteorg daki naik td... agak mendatar je jalan nya.. tp ambik masa lama sikit untuk sampai ke bawah..


hahaha ni lah wajah2 insan2 yg kepenatan.. setelah behempas pulas mendaki gunung.. hahahahaha ,apapun seronok tawww dapat naik kepuncak tu...banyakk faedahnya... koorg sume.. kalau ade masa teluang.. nk mendaki ke... nk apa ke.. yokkk la... sertai kami!!! bestt wooww!!!



2 comments:

Sayang♥BeeBee said...

Eleh kalo time g ngan sayang x sedo diri nak bangun.. janji kol 7 kol 9 baru bangun,, cettt...bikin gua panas je..

Opsss!! pusat siapakah yg seksi tu ??

haha..:))))

shida saihar said...

sweet sgt kamuu dgn awek kamu..best2 baca kamu punyer blog :0